ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2008

Για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων (4-8-2008)

Αθήνα, 04/08/2008

Συνάδελφοι –ισσες,

Είμαστε οι εργαζόμενοι του διπλανού σας γραφείου. Αυτοί που η ΕΤΕ απασχολεί με συμβάσεις ενοικίασης, δήθεν outsourcing για να μπορεί να έχει υπαλλήλους με χαμηλότερους μισθούς, περισσότερη ανασφάλεια, χωρίς δικαίωμα σε συλλογική σύμβαση, χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη. Πολλοί από μας έχουμε ήδη προϋπηρεσία 3, 5 ή και περισσότερα χρόνια, υψηλή εξειδίκευση στον Τραπεζικό Τομέα, πτυχίο ή και μεταπτυχιακό Ανώτατης σχολής.

Παρόλα αυτά όμως η Εθνική μας κατατάσσει στην δεύτερη κατηγορία εργαζομένων, εργαζομένων με μειωμένες απαιτήσεις, χωρίς δικαιώματα. Κάθε φορά που η Τράπεζα απλώνει το μακρύ της χέρι και στο μόνιμο προσωπικό, κάθε φορά που οι μόνιμοι αγωνίζονται να σταματήσουν την απληστία της Τράπεζας κάνοντας απεργιακό αγώνα, η Τράπεζα δίνει σε μας τον ρόλο του απεργοσπάστη. Με την απειλή της απόλυσης πάνω από το κεφάλι μας έχει εξασφαλιστεί η σχεδόν ομαλή συνέχιση των εργασιών σε κρίσιμα τμήματα της παραγωγής.

Φέτος η ΕΤΕ, με αύξηση κερδών 70% για το 2007, αρνήθηκε να υπογράψει την κλαδική συλλογική σύμβαση των μονίμων. Προχωράει στο χτύπημα και των συνταξιούχων μην αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις της προς το ασφαλιστικό τους ταμείο και μετά τους περιπαίζει με το βάλε βγάλε τα λεφτά χωρίς να σέβεται ούτε την ηλικία τους.

Τα Ταμεία υποφέρουν από έλλειψη πόρων αφού η Τράπεζα ξεφορτώνεται μόνιμους με εθελούσιες εξόδους, φορτώνει το κόστος των εθελούσιων εξόδων στα Ταμεία και στην θέση τους προσλαμβάνει καθημερινά ενοικιαζόμενους οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να είναι μέλη των Ταμείων και δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

Εμείς πρέπει να αρκεστούμε στην σύνταξη του ΙΚΑ, όποια θα είναι αυτή όταν θα βγούμε στη σύνταξη, οι μόνιμοι πληρώνουν σήμερα χωρίς να ξέρουν αν θα έχουν παροχές αύριο και τα Ταμεία σε λίγο θα ζητιανεύουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας χωρίς να μπορούμε να συμμετέχουμε γιατί πάνω μας κρέμεται η απειλή της απόλυσης.

Ζητάμε την άμεση εγγραφή όλων των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων στις Τράπεζες στα σωματεία των μονίμων.

Μόνο έτσι η ενότητα των εργαζομένων θα γίνει πράξη και οι αγώνες θα γίνουν μαζικοί και αποτελεσματικοί.

Ζητάμε την ένταξή των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων στους οργανισμούς των Τραπεζών ως κανονικοί υπάλληλοι.

Να μην αφήσουμε την τακτική του διαίρει και βασίλευε να πιάσει τόπο.

Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζόμενων

www.noikiasmenoi-ergazomenoi.blogspot.com

noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com

1 σχόλιο:

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Το καλαμπόκι δεν μπορεί να περιμένει δικαιοσύνη σε ένα δικαστήριο που απαρτίζεται από κοτόπουλα..

Αφρικανική παροιμία..

Δίπλα σας στον αγωνα .
περιπλους

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).