ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ - Απαράδεκτες Υπαναχωρήσεις υπέρ της Μαύρης και Ανασφάλιστης Εργασίας

19/02/2010

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, για την προσχώρηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις παράλογες απαιτήσεις των εργοδοτών, στο Νομοσχέδιο περί ρύθμισης των εργασιακών Σχέσεων.

Οι υπαναχωρήσεις αυτές τόσο για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκια» όσο και για την προσαύξηση της εργασίας του Σαββάτου πέραν του ότι στερούν από τους εργαζόμενους τα βασικά και στοιχειώδη οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα ξανανοίγουν την «ΜΠΟΥΚΑΠΟΡΤΑ» διαρροής τεραστίων εσόδων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στο ΙΚΑ) το οποίο εκτιμάται σε τουλάχιστον 1,2 ΔΙΣ€ ετησίως!

Αυτό το «ΔΩΡΑΚΙ» προσφέρει προς τους εργοδότες ο Υπουργός Εργασίας με την υπαναχώρηση για το «μπλοκάκι» από 3 σε 6μηνες και για την αμοιβή της υπερεργασίας του Σαββάτου από 100% σε 50%!

Τη στιγμή μάλιστα που το Ασφαλιστικό σύστημα έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα βιωσιμότητας και γι’ αυτό εξάλλου γίνονται σκέψεις και προτάσεις για βάρβαρες ανατροπές σε βάρος των ασφαλισμένων ώστε να εξοικονομηθούν πόροι!

Αποδεικνύεται ότι πόροι υπάρχουν, το θέμα είναι πολιτική βούληση υπάρχει;

Επίσης η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί παραμένει η απαράδεκτη ρύθμιση – υποχρέωση - στον εργαζόμενο και όχι τον εργοδότη για το βάρος απόδειξης ότι πρόκειται για υποκρίπτουσα σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου!

Το έλλειμμα και το Απαράδεκτο αυτού του Νομοσχεδίου είναι τεράστιο γιατί αφήνει τελείως στο απυρόβλητο το θέμα των εργολαβιών στο οποίο ανθούν όλες οι μορφές μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και η πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων στις εργολαβικές εταιρείες, καθαριότητας, φύλαξης, κ.λπ.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να αποσύρουν άμεσα αυτό το κατ’ ευθυμισμό Νομοσχέδιο περί ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και να ξεκινήσει από την αρχή, ουσιαστική και πραγματική συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς για μια Νομοθετική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που θα θέτει ΤΕΛΟΣ στην εργασιακή ζούγκλα. Σε διαφορετική περίπτωση ο Αγώνας και οι Αντιδράσεις των εργαζομένων θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).