ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Δηλώσεις - Του Προέδρου της ΓΣΕΕ για τα οικονομικά μέτρα και την ευέλικτη εργασία

18/02/2010Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση σε περίπτωση που αποτύχουν τα ήδη υπάρχοντα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ απάντησε:

«Είμαστε σίγουροι ότι οι αγορές που πήραν λίγο “αίμα” με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τώρα θα ζητήσουν “σάρκα”, που σημαίνει πιο σκληρά πιο επώδυνα μέτρα. Εκφράζω τη ριζική διαφωνία μου, γιατί εκτός των άλλων τα μέτρα θα έπρεπε να είναι κοινωνικά δίκαια πράγμα που μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει γιατί απευθύνονται μόνο στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, ενώ η επιχειρηματικότητα μένει στο απυρόβλητο. Αυτοί που τόσα χρόνια συσσώρευαν πλούτη πρέπει επιτέλους να πληρώσουν και κυρίως να επενδύσουν, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας και της κοινωνίας που είναι η ανάπτυξη, οι καθημερινές απολύσεις και η μείωση της ανεργίας».

Σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, απάντησε:

«Το νομοσχέδιο αυτό ήταν ένα μερεμέτι σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι και ήδη γίνονται πολλές και ανεπίτρεπτες – αδικαιολόγητες - υποχωρήσεις σε αυτά που ζητούν οι επιχειρηματίες. Θεωρώ ντροπή πάντως την ώρα που έχουμε ιστορίες με συνδικαλίστριες που τους ρίχνουν βιτριόλι και κλοπές μωρών από νοσοκομεία που τη φύλαξη έχουν ιδιωτικές εταιρείες, να μην δίνεται λύση σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς των εργολαβιών, στο οποίο υπάρχουν όλες οι μορφές μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.»

Σχετικά με την Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 24/2/2010 και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα πετύχει, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας απάντησε:

Η απεργία και καθώς και τα συλλαλητήρια μας θα έχουν επιτυχία γιατί οι εργαζόμενοι και η κοινωνία γνωρίζει, ότι πρέπει να αντιδράσει να τραβήξει από την αντίθετη πλευρά στα «θέλω» και στους εκβιασμούς των αγορών, για να υπάρξει η αναγκαία κοινωνική δικαιοσύνη και ισορροπία προκειμένου η χώρα να σταθεί στα πόδια της να μην πέσει η οικονομία σε ύφεση να μην φορτωθούν όλα τα βάρη μόνο οι εργαζόμενοι και οι απλοί πολίτες.

Σε ερώτηση για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ και την επιβολή πρόσθετων φορολογικών μέτρων αν αποτελούν λύση, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ απάντησε:

«Η αύξηση ΦΠΑ ποτέ δεν αποτελεί λύση καθώς οδηγεί την οικονομία προς τα κάτω και δεν θα υπάρχει πια φορολογητέα ύλη για να αντλήσει έσοδα το κράτος. Επίσης θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και την ρευστότητα στην αγορά. Εκείνο που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας δεν πρέπει να οδηγήσει σε κρίση την πραγματική οικονομία της χώρας η οποία θα φέρει ταυτόχρονα απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και ανέχεια.»

Σχετικά με τον πανικό που έχει δημιουργηθεί για την αύξηση των ορίων ηλικίας και την μαζική φυγή εργαζομένων ο Πρόεδρος δήλωσε ότι:

«Τον πανικό τον δημιουργούν και διάφοροι «κύκλοι» και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας που κάνει αόριστες εξαγγελίες που επιδεινώνουν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.»

Γραμματεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).