ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Σωματείου Εθνοdata (29ο Συνέδριο ΟΤΟΕ)

Συνάδελφοι/ισσες,

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Τραπεζίτες με αποκλειστικό στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών που θα τους εξασφαλίσουν παχυλά ανταποδοτικά οφέλη (bonus) σε βάρος της κοινωνικής ανάπτυξης και δικαιοσύνης προσανατολίζονται στη μείωση του εργατικού κόστους. Εργασιακά δικαιώματα που αποτελούν πάγιες κατακτήσεις και διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης αμφισβητούνται. Ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων που αποσκοπεί στην εργασιακή ειρήνη και την κοινωνική συνοχή δέχεται ισχυρές πιέσεις προκειμένου ο ανταγωνισμός κερδών να μετακυλίσει στη μείωση του εργατικού κόστους και όχι στην δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών ή στη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών.

Η μαζική συσπείρωση των εργαζομένων στην ΟΤΟΕ και τα ισχυρά ερείσματα που διαθέτει στην κοινωνία αποτελούν απειλή στα σχέδια των Τραπεζιτών για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Προκειμένου να αποδυναμώσουν την ΟΤΟΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων με διαφορετικές αποδοχές, δικαιώματα κια υποχρεώσεις. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η αντικατάστασή τους με Επιχειρησιακές αποσκοπεί στην αποδυνάμωση των δεσμών των συλλόγων που αποτελούν την ΟΤΟΕ. Η απασχόληση εργαζομένων στον ίδιο τραπεζικό χώρο μέσω εργολάβων με την ανυπόστατη δικαιολογία του «έργου» αποτελεί τον πολιορκητικό κριό που θα οδηγήσει διαχρονικά σε απαξίωση τα σωματεία που αποτελούν ζωτικά κύτταρα της ΟΤΟΕ.

Είναι καιρός συμβαδίζοντας με την αγανάκτηση αλλά και την ελπίδα για αντίσταση να αντιστρέψουμε το κλίμα. Να διεκδικήσουμε οι προσλήψεις να γίνονται απευθείας από τις τράπεζες, με μόνιμη και σταθερή εργασία, καταργώντας τις επαναλαμβανόμενες εξάμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις από «μεσάζοντες» που παράγουν ανασφάλεια και πισωγύρισμα των εργασιακών δικαιωμάτων στις τράπεζες πολλές δεκαετίες πίσω.

Να σπάσουμε τις πολύμορφες διασπάσεις νέων – παλιών, μονίμων – ενοικιαζόμενων ενώνοντας τις συνδικαλιστικές μας δυνάμεις ώστε με ενότητα να παλέψουμε για αυξήσεις αλλά και να καταργήσουμε τους αντι-ασφαλιστικούς νόμους που οδήγησαν ήδη σε αδιέξοδο το Ασφαλιστικό των Τραπεζών.

Ήδη παρά τα εμπόδια ένα νέο σωματείο ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην Εθνοdata είναι γεγονός. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να εμβαθύνουν την συνδικαλιστική και συναδελφική αλληλεγγύη της Ομοσπονδίας αλλά και να αποτελέσουν το φωτεινό παράδειγμα για όλους τους επισφαλώς εργαζόμενους στις τράπεζες.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή σωματείου Εθνοdata
somateioethnodata@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).