ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΟΕ 29-06-2009

Απεργία στις 29 Ιούνη έχει προκηρύξει η Ο.Τ.Ο.Ε. με αίτημα την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης του 2009. Απεργία όμως στην οποία δεν μπορούν να συμμετέχουν οι επινοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στις Τράπεζες μέσω εταιρειών και εργολαβικών συμβάσεων, αφού δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά απο την Ομοσπονδία. Οι πιο ευάλωτοι, αυτοί που πρώτοι δέχονται τα χτυπήματα σαν εργαζόμενοι με δύο ακόμα και τρία αφεντικά, βρίσκονται έξω από τα σωματεία του χώρου στον οποίο εργάζονται, προς μεγάλη χαρά του κοινού μας εργοδότη που εξασφαλίζει την ομαλή συνέχιση των εργασιών σε πάρα πολλές Διευθύνσεις και την ημέρα της απεργίας.

317 εκατ. ευρώ κέρδη παρουσίασε η Εθνική Τράπεζα το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ήδη όμως διαδίδει την πρόθεσή της να κάνει μηδενικές αυξήσεις στο ενοικιαζόμενο προσωπικό για το 2009. Στην καλύτερη περίπτωση θα πάρουν τις αυξήσεις της σύμβασης της ΓΣΕΕ. Το 10% των εργαζομένων, πάνω από 1000 άτομα δουλεύουμε με όρους που δεν συμβαδίζουν με τις συμβάσεις που ισχύουν για το τακτικό προσωπικό. Δεν έχουμε να περιμένουμε καμία εργασιακή εξέλιξη ακόμα και όταν πληρούμε όλους τους όρους και έχουμε και με το παραπάνω όλα τα τυπικά προσόντα. Απλήρωτες υπερωρίες, ανύπαρκτα επιδόματα, χαμηλοί μισθοί, άνιση μεταχείριση και διαρκής ανασφάλεια είναι η ανταμοιβή μας για την εργασία που προσφέρουμε.

Μετά από πέντε χρόνια δουλειάς, υπάλληλος μέσω εταιρείας κρίθηκε "ανεπαρκής" και του ανακοινώθηκε η απόλυσή του ενώ άλλοι πέντε εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εκπαιδεύσουν τους αντικατάστατες τους πριν διωχθούν (!). Η ΟΤΟΕ έχει λάβει τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει μείωση των θέσεων εργασίας σε όσες Τράπεζες έχουν ευεργετηθεί από την κρατική επιδότηση των 28 δισ. ευρώ. Βαφτίζει το κρέας ψάρι όποιος ισχυρίζεται ότι αυτές δεν είναι θέσεις εργασίας.

Είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσουν εδώ, άλλωστε ήδη εφαρμόζουν σχέδια περισσότερης ελαστικοποίησης με κυλιόμενες εξάμηνες προσλήψεις ανέργων νέων, τα οποία τα παρουσιάζουν σαν προσφορά (!) στο κοινωνικό σύνολο για το ξεπέρασμα της κρίσης. Δεν είμαστε κατά της δημιουργίας θέσεων εργασίας όταν μάλιστα το ποσοστό ανεργίας διαρκώς αυξάνεται. Διαφωνούμε όμως με το καθεστώς και τις συνθήκες εργασίας που μας προσφέρονται. Λύση για το κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας δεν είναι η διαρκής ανασφάλεια που μας χαρίζουν απλόχερα. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην διαρκή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ευχόμαστε να έχει επιτυχία η απεργία στις 29 Ιούνη και να μην γίνει αναγκαστική η προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας όπως πέρυσι. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι μέσω εταιρειών δεν ανήκουν στην δύναμη κανενός σωματείου, δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά και έτσι δεν μπορούν να συμμετέχουν αποτελεσματικά σε κανέναν αγώνα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Για να μην επιτρέψουμε στην Διοίκηση να ρίξει στις δικές μας πλάτες τα βάρη της κρίσης για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη, αυτό πρέπει να αλλάξει.
Κανένας δεν πρόκειται να κάνει για μας αυτά που πρέπει να κάνουμε για τους εαυτούς μας εμείς οι ίδιοι. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).