ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ & ΜΕΛΗ Δ.Σ.
(παρακαλούμε να διαβαστεί στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ στις 7-03-09)

ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
06-03-2009
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε οι εργαζόμενοι του διπλανού σας γραφείου. Δουλεύουμε καθημερινά μαζί σας έχοντας τα ίδια καθήκοντα και ίδιες υποχρεώσεις αλλά επειδή έχουμε προσληφθεί μέσω τρίτων εταιρειών, ενοικίασης ή εργολάβων, δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα.

Είναι τουλάχιστον εφτά οι εταιρείες που παρέχουν προσωπικό χαμηλού κόστους στην Τράπεζα. Δουλεύουμε περισσότερο, πληρωνόμαστε λιγότερο. Καμία από τις επιπλέον παροχές που έχουν αποκτηθεί με αγώνες, δικούς σας αγώνες, δεν ισχύουν για μας. Οι ενοικιαζόμενοι δεν παίρνουν επίδομα παιδικού σταθμού, όσοι θα μεταστεγασθούν στο Γέρακα δεν πήραν επίδομα μετακίνησης, δεν δικαιούνται ανθυγιεινές άδειες κ.α. Δεν ισχύει η αρχή «ίση αμοιβή για ίση εργασία».
Αντί για αυτό συνάδελφοι υποχρεώθηκαν, για να γλιτώσουν την απόλυση να υπογράψουν νέες συμβάσεις με δυσμενέστερους όρους εργασίας, κάτι που για την Επιθεώρηση Εργασίας είναι παράνομο. Οι τηλεφωνήτριες δεν παίρνουν επίδομα ακουστικών και δουλεύουν πλέον με 24ωρο κυλιόμενο ωράριο και νυχτερινές βάρδιες.
Σε κάποιες διευθύνσεις οι ενοικιαζόμενοι είναι πάνω από το 50% και συνεχώς αυξάνονται. Κοστίζουν λιγότερο και αφήνουν περισσότερο περιθώριο στα golden boys να επιδίδονται σε παιχνίδια υψηλού ρίσκου που τελικά φέρνουν τις ίδιες τις Τράπεζες στα όρια της κρίσης και της κατάρρευσης.

Την ίδια στιγμή το μόνιμο προσωπικό μειώνεται με εθελούσιες εξόδους που το κόστος τους επιβαρύνει τα Ταμεία που ήδη υποφέρουν από έλλειψη πόρων αφού νέοι ασφαλισμένοι δεν εγγράφονται σε αυτά. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις όσων σήμερα πληρώνουν, μετά από μερικά χρόνια;

Οι Τράπεζες απαξιούν να συζητήσουν με την Ο.Τ.Ο.Ε. για την κλαδική συλλογική σύμβαση. Έχοντας ήδη καλύψει νευραλγικούς τομείς της παραγωγής με ενοικιαζόμενους οι οποίοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στις απεργίες, αρνούνται να έλθουν σε διαπραγματεύσεις. Ακόμα και όσοι ενοικιαζόμενοι τολμούν να συμμετέχουν σε απεργίες Γ.Σ.Ε.Ε. δέχονται απειλές και εκφοβισμό.

Πρόσφατα οι εταιρείες ενοικίασης έδειξαν το πιο άγριο πρόσωπό τους με την επίθεση με βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, καθαρίστρια στον ΗΣΑΠ μέσω εταιρείας εργολάβου επειδή δεν δέχθηκε να υπογράψει και να πάρει λιγότερα για δώρο Χριστουγέννων. Όποιον τολμήσει να ζητήσει τα νόμιμα δικαιώματά του προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εκφοβίσουν.

Γράψτε όλους τους ενοικιαζόμενους στο σωματείο σας και προστατέψτε μας από την ασυδοσία των εργοδοτών. Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων μπορούμε να υπερπηδήσουμε όλα τα "κωλύματα" και να κάνουμε την ενότητα των εργαζόμενων πράξη. Ακόμα και αν δεν είστε στη θέση του νοικιασμένου σήμερα, αύριο θα είναι τα ίδια σας τα παιδιά.

Ζητάμε την άμεση εγγραφή όλων των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων στις Τράπεζες στα σωματεία των μονίμων.
Ζητάμε την ένταξη των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων στους οργανισμούς των Τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).