ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Αποτροπιασμό, οργή και αγανάκτηση νοιώθει ο καθένας από μας στο άκουσμα της άνανδρης επίθεσης που δέχτηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα παραμονές Χριστουγέννων.
Δύο άγνωστοι την περίμεναν το βράδυ καθώς γύριζε από τη δουλειά στο σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα για να της ρίξουν καυστικό οξύ στο πρόσωπο και μέσα στο στόμα. Από τότε νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
Η Κ. Κούνεβα είναι καθαρίστρια στον ΗΣΑΠ, νοικιασμένη μέσω ενός εργολάβου. Είναι επίσης γραμματέας του σωματείου Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Δεν ήταν όμως, όπως είπε η πρόεδρος του σωματείου, "συνδικαλίστρια του καναπέ". Αγωνιζόταν και πάλευε σκληρά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων της.

Το ότι οι εργολάβοι και οι εταιρείες ενοικίασης κινούνται συχνά στα όρια της νομιμότητας εμείς οι νοικιασμένοι εργαζόμενοι το γνωρίζουμε καλά. Έχουμε ακούσει συχνά από τους προσωπάρχες αυτών των εταιρειών απαντήσεις του τύπου "Έλα τώρα, μην τα ψάχνεις ... ", όταν απλά ζητάμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Το κόλπο της ενοικίασης έχει εφευρεθεί για να μπορούν πληρώνουν λιγότερα για την ίδια δουλειά και να αυξάνουν περισσότερο τα κέρδη τους. Ορισμένες εταιρείες προχωρούν ακόμα περισσότερο. Συνάδελφος εργαζόμενος στη φύλαξη κτιρίου (Security) μέσω εταιρείας όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο φουσκωτούς σε μία σκοτεινή γωνία χωρίς ποτέ να βρεθούν αυτοί που τον ξυλοφόρτωσαν. Άλλη συνάδελφος θεωρούσε τον εαυτό της τυχερή που όταν τελικά παραιτήθηκε από την εταιρεία, της έφαγαν μόνο 1000 ευρώ από τα δεδουλευμένα και όχι περισσότερα.

Και τώρα αυτό! Η οικονομική κρίση, την οποία δεν απέφυγαν παρόλες τις πρακτικές εκμετάλευσης των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, μεγαλώνει την δίψα αφεντικών για κέρδη και θα τους κάνει αδίστακτους.
Ας κάνουμε την οργή μας δράση. Δεν θα αφήσουμε την Κωνσταντίνα μόνη της. Την στηρίζουμε και της συμπαραστεκόμαστε και οικονομικά. Έχει ήδη αρχίσει η συλλογή χρημάτων που θα δοθούν στην οικογένειά της από το Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζόμενων.
Αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι η δύναμη των εργαζομένων όταν αυτοί οργανώνονται σε σωματεία και δεν ψάχνει να βολευτεί ο καθένας μόνος του. Αλλιώς δεν θα κατέφευγαν σε τέτοιες μεθόδους τρομοκράτησης μιας εργαζόμενης γυναίκας.
Δυνατά σωματεία είναι αυτά που ενώνουν όλους τους εργαζόμενους και δεν ακολουθούν το παράδειγμα των εργοδοτών να χωρίζουν τους εργαζόμενους σε κατηγορίες.
Τα σωματεία των εργαζομένων σε κάθε χώρο είναι αυτά που πρέπει να δεχτούν τους επισφαλώς εργαζόμενους σαν μέλη τους και να διεκδικήσουν μαζί τους τα δικαιώματά τους
Λογαριασμός οικονομικής ενίσχυσης Κωνσταντίνας Κούνεβα
5012 019021 277
Τράπεζα Πειραιώς DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA
Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζόμενων
http://www.noikiasmenoi-ergazomenoi.blogspot.com/
noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).