ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2008

Κάλεσμα για ένα μέτωπο ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία, και την επισφαλή εργασία (3-9-2008)

Αθήνα 3/9/2008

Συνάδελφοι – σσες

Δημοσιεύουμε αυτή την επιστολή – κάλεσμα με το σκεπτικό ότι:

  • Η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανεργία, η επισφαλής εργασία αυξάνονται και κάνουν καθημερινά τη ζωή μας πιο δύσκολη. Απέναντι στα προβλήματά μας ως εργαζόμενοι, οι εργοδότες, η κυβέρνηση, η ΕΕ, και οι διεθνείς οργανισμοί απαιτούν από εμάς “αυτοσυγκράτηση” λόγω δήθεν της οικονομικής κρίσης, λες και οι κρίσεις προέρχονται από εμάς και όχι από τον ασταμάτητο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων, την κερδοσκοπία και την αναρχία της οικονομίας της αγοράς. Το μόνο που ενδιαφέρει όλους αυτούς είναι να σώσουν τα κέρδη τους, να σώσουν τις προβληματικές επιχειρήσεις και τους μετόχους από τα χρέη τους, μετακυλώντας το κόστος της κρίσης ξανά πάνω στις δικές μας πλάτες, όπως και όταν δεν υπάρχει κρίση πάνω στις δικές μας πλάτες ρίχνουν το τίμημα της οικονομικής “ανάπτυξής”. Την κοροϊδία αυτή πρέπει να τη σταματήσουμε.
  • Οι απεργίες για το ασφαλιστικό από το Δεκέμβρη του 2007 έως το Μάρτη του 2008 έδειξαν με τη μαζικότητά τους ότι οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία μας, είμαστε ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και οι εργοδότες σε βάρος των ασφαλιστικών αλλά και γενικότερα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Οι απεργίες έδειξαν ότι, παρά την αδράνεια, την παθητικότητα ή και τη συνδιαλλαγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι εργαζόμενοι θέλουμε να σταματήσουμε την επίθεση σε βάρος όσων μας ανήκουν, αυτό που είναι ζητούμενο είναι το πώς.
  • H ανάπτυξη των υφιστάμενων σωματείων μαζί και η συγκρότηση νέων απαιτεί ένα σημαντικό κομμάτι “συνωμοτικής” δουλειάς. Η πραγματοποίησή της απαιτεί να αξιοποιήσουμε όλες τις βοήθειες που μπορούμε να δώσουμε και να πάρουμε ο ένας προς τον άλλον, να αξιοποιήσουμε τη βοήθεια και την πείρα παλιών συνδικαλιστών. Ακόμα και τις διαθεσιμότητες φοιτητών και σπουδαστών, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί ακόμα ή δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στην αγορά εργασίας, αλλά που θα βρουν μπροστά τους όλα όσα αντιμετωπίζουμε, μόλις αρχίσουν να αναζητούν μια εργασία για πλήρη και σταθερή απασχόληση.
  • Οι επιθέσεις των εργοδοτών σε βάρος εργαζομένων που αναπτύσσουν ή προσπαθούν να αναπτύξουν συνδικαλιστική δραστηριότητα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο αν οργανώσουμε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και κοινού αγώνα. Ένα κίνημα που να αγκαλιάζει όλους όσους συνειδητοποιούν ήδη τι πρέπει να κάνουμε αλλά και πολλούς άλλους εργαζόμενους και άλλες εργαζόμενες που πρέπει να τους βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν μπροστά σε πια καθήκοντα βρισκόμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σε όποιο κλάδο, με όποια ειδικότητα και με όποια μορφή εξαρτημένης εργασίας κι αν εργαζόμαστε.
  • Οι αγώνες που πρόκειται να έρθουν πρέπει να μας βρουν πιο μαζικούς, πιο έμπειρους, πιο αποτελεσματικούς για να αρχίσουμε ως εργαζόμενοι να πετυχαίνουμε πάλι νίκες. Αυτό απαιτεί ενότητα στη δράση και ανεξαρτησία από τα συμφέροντα της εργοδοσίας, απαιτεί αυτο-οργάνωση, απαιτεί ένα ενιαίο ανεξάρτητο μέτωπο των εργαζομένων. Είναι καιρός να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να δουλέψουμε στην κατεύθυνση να το υλοποιήσουμε.

Απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε φοιτητές / σπουδαστές, συνταξιούχους, σε κάθε εργατική συλλογικότητα, κάθε παράταξη, κάθε σωματείο, κάθε πολιτική οργάνωση και κόμμα που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ζητάμε τη βοήθεια και την ενεργή συμμετοχή όλων για να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία, και την επισφαλή εργασία.

Προτείνουμε την οργάνωση ενός δημόσιου χώρου συζήτησης γι' αυτή την πρόταση στο διαδίκτυο.

Προτείνουμε την οργάνωση σε τοπικό επίπεδο ανοιχτών συζητήσεων, με στόχο μια ζωντανή λειτουργία του μετώπου με συνελεύσεις ανά χώρους δουλειάς ή ανά γειτονιές / συνοικίες / πόλεις.

Προτείνουμε να παρθεί απόφαση για μια πανελλαδική συνάντηση που να προτείνει τρόπους για την καλύτερη οργάνωση μιας τέτοιας δουλειάς.

Ζητάμε από όλους και από όλες τους ενδιαφερόμενους να απαντήσουν στο κάλεσμά μας αναρτώντας τα σχόλία τους (όσο το δυνατό συντομότερα και όσο γίνεται πιο περιεκτικά και μικρά σε έκταση) κάτω από το παρόν κάλεσμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://forum-ne.blogspot.com/2008/09/3-9-2008.html ή στέλνοντας email στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com.

Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζομένων
www.noikiasmenoi-ergazomenoi.blogspot.com
noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).