ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008

Μαύρη εργασία για 1,2 εκ. Ελληνες - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/05/2008

ΕΡΕΥΝΑ «Ε» Εργάζονται και αμείβονται με μισθούς κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις

Σε κρίση ο συνδικαλισμός

Οι υποαμειβόμενοι
550.000 ανασφάλιστοι
400.000 άνεργοι
200.000 εργάτες γης
50.000 stage


Με μικρότερο ακόμη και από τον κατώτατο μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης προσφέρουν «μαύρη εργασία» ανασφάλιστοι εργάτες γης και νέοι, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο στο πλαίσιο των προγραμμάτων stage . Στραβά μάτια από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που φέρουν τεράστια ευθύνη για τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα εγείρεται ζήτημα για τον συνδικαλισμό σήμερα στην Ελλάδα: ανταποκρίνεται ή όχι στις ανάγκες και τις προσδοκίες των εργαζομένων; Δύο επίκαιρες έρευνες της «Ε».

ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι ευθύνες για το έγκλημα

Για περισσότερα δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).