ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Κάλεσμα προς τους νοικιασμένους συναδέλφους στις τράπεζες
06-03-09

Συνάδελφοι-σες

Είμαστε μισθωτοί “δύο σε ένα”. Πουλάμε την εργατική μας δύναμη όχι σε μία αλλά σε δύο επιχειρήσεις – εργοδότες: αυτή που μας παραχωρεί για δανεισμό και αυτή που μας δανείζεται για να καλύψει τις ανάγκες της σε υπαλληλικό προσωπικό. Κι όμως, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας στην οποία εργάζεται ο καθένας και η καθεμιά μας.
Δουλεύουμε για μεγάλα διαστήματα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Κι όταν οι συμβάσεις μας γίνουν αορίστου χρόνου, τις υπογράφουμε με την επιχείρηση που μας παραχωρεί για δανεισμό και όχι με την τράπεζα που μας χρησιμοποιεί για να καλύψει τις ανάγκες της.
Δουλεύουμε με καθεστώς “προσωρινής απασχόλησης”, που σημαίνει ότι, ανά πάσα στιγμή, η επιχείρηση που μας παραχωρεί για δανεισμό μπορεί να μας απομακρύνει από την τράπεζα, με τη σύμφωνη γνώμη της τελευταίας.
Είμαστε τα εύκολα θύματα της εκμετάλλευσης. Δουλεύουμε με χαμηλούς μισθούς, χαμηλότερους από τους υπαλλήλους των τραπεζών, χωρίς να μας καταβάλλονται επιδόματα που θα έπρεπε να παίρνουμε (για Υ/Η, για ακουστικά, κτλ). Δουλεύουμε περισσότερη ώρα στη βάρδιά μας, κυλιόμενα ωράρια που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν να καλύπτουν όλο το 24ωρο. Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι επίσης κατώτερα από των τραπεζοϋπαλλήλων. Κι όταν οι τράπεζες θέλουν να κάνουν περικοπές προσωπικού, είμαστε εκτεθειμένοι σε μαζικές απολύσεις.
Είμαστε χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση. Τα συνδικάτα των τραπεζοϋπαλλήλων, εξακολουθούν να μην εγγράφουν ως μέλη νοικιασμένους εργαζόμενους. Έτσι, σε κάθε απεργία λειτουργούμε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, βλάπτοντας τόσο τα συμφέροντά μας όσο και των υπαλλήλων των τραπεζών.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει. Όμως, για να μπορέσουμε να πιέσουμε ώστε να βρεθεί μια λύση στα προβλήματά μας, πρέπει να δράσουμε μαζικά. Η δύναμή μας είναι ότι είμαστε πια πολλοί. Η αδυναμία μας είναι ότι είμαστε ανοργάνωτοι. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα και εξαρτάται από εμάς.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email:

Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζομένων
http://noikiasmenoi-ergazomenoi.blogspot.com

1 σχόλιο:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

είμαι μία απο αυτές που δουλεύουν υπο αυτό το καθεστως.
Κανονικό δουλεμπόριο...
Κάτι πρέπει να κάνουμε

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).