ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΤΕ

ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Επειδή δουλεύουμε κάτω από την ίδια στέγη,
επειδή τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι κοινά,
επειδή δεν θέλουμε εξίσωση προς τα κάτω, αλλά προς τα πάνω,

εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην απεργία την 18 και 19 Δεκεμβρίου '08 στις Διευθύνσεις Οργάνωσης και Πληροφορικής της Εθνικής Τράπεζας.

Και σ' αυτήν την απεργία θα είμαστε αναγκασμένοι να δουλέψουμε, αν και τα αιτήματα της απεργίας αγγίζουν και τους νοικιασμένους. Και εμείς θα επιβαρυνθούμε οικονομικά από την μεταστέγαση των Διευθύνσεων και μάλιστα αναλογικά περισσότερο αφού οι μισθοί είναι μικρότεροι.
Οι νοικιασμένοι εργαζόμενοι δεν γίνονται δεκτοί στα σωματεία εργαζομένων στις Τράπεζες τις οποίες εργάζονται και έτσι δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά και δεν μπορούν να συμμετέχουν στους απεργιακούς αγώνες. Η Διοίκηση τρίβει τα χέρια της για το πώς έχει καταφέρει να σπάσει την ενότητα των εργαζομένων και να έχει φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό με μία κίνηση!

Η απεργιακή φρουρά στο Κέντρο Μηχανογράφησης στην απεργία της προηγούμενης βδομάδας έδειξε με ποιο τρόπο η συμμετοχή γίνεται καθολική και η απεργία δεν είναι εικονική.

Η νέα πραγματικότητα στο χώρο εργασίας είναι ότι οι νοικιασμένοι εργαζόμενοι αποτελούν ήδη σήμερα την πλειοψηφία σε πολλές διευθύνσεις της τράπεζας. Το σωματείο των μονίμων της Εθνικής αν θέλει οι αγώνες να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να συμπεριλάβει στις τάξεις του όλους τους εργαζόμενους. Είναι ένα πρώτο ενωτικό δείγμα γραφής που όλοι οι ενοικιαζόμενοι περιμένουν από το σωματείο να κάνει. Είναι μια ώριμη απαίτηση που την συζητάμε όλοι μας καθημερινά και το σωματείο θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να δραστηριοποιηθεί για να προλάβει τις ραγδαίες εξελίξεις.

Ειδικά τώρα που η αναλγησία από την πλευρά της διοίκησης είναι δεδομένη, νομίζουμε ότι το μήνυμα ενότητας πρέπει να επικρατήσει. Αν η διάρκεια και η αποφασιστικότητα εκφράζεται ήδη από τις συνεχόμενες 24ωρες απεργίες, ας μαζικοποιήσουμε με γερές περιφρουρήσεις τις εισόδους σε κάθε χώρο δουλειάς. Ας φτιάξουμε παντού ενιαία σωματεία, ενωτικά, δυνατά που ανταποκρίνονται στην νέα πραγματικότητα των εργασιακών σχέσεων. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Ας μην αφήσουμε την τακτική του διαίρει και βασίλευε να πιάσει τόπο.

Συνάδελφοι οργανώστε μαζικές απεργιακές φρουρές έξω από κάθε διεύθυνση που βρίσκεται σε απεργία.

Γράψτε όλους τους νοικιασμένους εργαζόμενους στα σωματεία.

Καλούμε όλους τους νοικιασμένους εργαζόμενους να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας. Κανένας δεν πρόκειται να κάνει για μας αυτά που πρέπει να κάνουμε για τους εαυτούς μας εμείς οι ίδιοι. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζόμενων
http://www.noikiasmenoi-ergazomenoi.blogspot.com/
noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).