ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΣΥΕΤΕ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 7/4/2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 64 ΑΘΗΝΑ, 7/4/2008

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (OUTSOURCING)
Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας γιατί η Διοίκηση παραβιάζοντας τον Κανονισμό Εργασίας προσλαμβάνει ενοικιαζόμενο προσωπικό εργαζόμενους για την κάλυψη διαρκών και παγίων αναγκών αντί να προσλαμβάνει με δημόσιο διαγωνισμό νέους εργαζόμενους στη νέα Διεύθυνση Κεντροποιημένων Εργασιών που στεγάζεται στο Γέρακα.
Στις 3/4/08 έγινε η πρώτη συζήτηση εκπροσώπων Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και της Τράπεζας ενώπιον του αρμόδιου υπαλλήλου της Επιθεώρησης Εργασίας.
Το προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., με τη νομική υποστήριξη του νομικού του συμβούλου, ανέπτυξε τις προτάσεις του και τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι ενέργειες της Διοίκησης στους εργαζόμενους, στα Ασφαλιστικά μας ταμεία και το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (παραβίαση του άρθρου 3 του Κανονισμού Εργασίας, ύπαρξη εργαζομένων δυο ταχυτήτων, απώλειες εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ.).
Ο νομικός σύμβουλος της Τράπεζας χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα από την αρχή ήταν ιδιαίτερα προκλητικός και εριστικός αμφισβητώντας συνεχώς την Διευθύντρια της Επιθεώρησης Εργασίας και δήλωσε ότι η Τράπεζα δεν απασχολεί εργαζόμενους ως ενοικιαζόμενους αλλά έχει παραχωρήσει το έργο στην εταιρεία αυτή.
Επιχείρημα που απορρίπτεται αμέσως γιατί το έργο έχει ημερομηνία λήξης, ενώ οι εργασίες αυτές είναι διαρκείς και πάγιες (νομικός και τεχνικός έλεγχος των στεγαστικών δανείων και Νομιμοποιήσεις).
Η Διευθύντρια της Επιθεώρησης Εργασίας πρότεινε να συζητηθεί ξανά η υπόθεση στις 15/4/08 προκειμένου οι προτάσεις των δύο πλευρών και ιδίως της Τράπεζας να είναι πληρέστερες.
Το προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αποδέχθηκε την πρόταση και η υπόθεση θα συζητηθεί και πάλι στις 15/4/08.
Για την εξέλιξη της υπόθεσης θα σας κρατάμε ενήμερους, δηλώνοντας ότι ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει να γίνει σκλαβοπάζαρο ο χώρος της Εθνικής Τράπεζας και να επιστρέψουμε στον εργασιακό μεσαίωνα.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Γιαννακόπουλος Γιώργος Μότσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).