ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - Ο ΣΥΕΤΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝ/ΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤ/ΚΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής


Ο ΣΥΕΤΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ


Συνάδελφοι / Συναδέλφισσες,

Στα τέλη Νοέμβρη, κατατέθηκαν στο ΣΥΕΤΕ πάνω από 540 υπογραφές εργαζόμενων στην Εθνική, που ζητούσαν έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέμα το Ασφαλιστικό, εκφράζοντας την ανάγκη και τη διάθεση για συζήτηση, λήψη αποφάσεων και δράση ενόψει αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Φαίνεται όμως ότι η βούληση 540 συναδέλφων δεν είναι ίση με την βούληση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ στο ΣΥΕΤΕ, οι οποίοι καταφέρνουν όχι μόνο να περιφρονήσουν τους ίδιους τους συναδέλφους, αλλά και να καταστρατηγήσουν το καταστατικό του ΣΥΕΤΕ, που ορίζει ότι το 1/20 των μελών του ΣΥΕΤΕ (δηλαδή 500 υπογραφές) ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ το Δ.Σ. του Συλλόγου να ορίσει έκτακτη Γ.Σ.


Αντί αυτού, οι εν λόγω κύριοι (ή μήπως «Μονάρχες»?) του Συλλόγου, συκοφαντούν συναδέλφους της Πρότασης Προοπτικής ότι δήθεν παραπλάνησαν συναδέλφους ισχυριζόμενοι ότι είναι από τον ΣΥΕΤΕ, φτάνοντας στο σημείο να τηλεφωνούν σε συναδέλφους να αποσύρουν την υπογραφή τους εφαρμόζοντας πρακτικές της εργοδοσίας (τρομοκρατία)! Ξεχνάνε όμως οι συνδικαλισταράδες αυτοί ότι όντως εμείς και όλοι οι συνάδελφοι είμαστε από τον ΣΥΕΤΕ γιατί είμαστε μέλη του. Βέβαια οι κύριοι αυτοί, έχοντας ταυτίσει το ΣΥΕΤΕ με το Δ.Σ. και θεωρώντας τον κομματική τους παράγκα, είναι εχθρικοί απέναντι σε οποιαδήποτε κίνηση από τη βάση των εργαζομένων που αναδεικνύει και κριτικάρει τη συμβιβασμένη κι εν τέλει ύποπτη στάση τους.

Παράλληλα υποτιμούν τη νοημοσύνη και την αγωνιστικότητα των συναδέλφων, λες και οι εργαζόμενοι είμαστε χειραγωγίσιμα στρατιωτάκια που υπακούουν μόνο σε άνωθεν εντολές (από την Διοίκηση και από τα κομματικά «μαγαζιά» των εν λόγω παρατάξεων).


Όμως δεν θα τους περάσει!


Να ξέρουν οι ηγεσίες των παρατάξεων της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί τους στο Δ.Σ. ότι θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων να ζητούν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και να παίρνουν τον αγώνα και την ζωή τους στα χέρια τους, με κάθε μέσο, κινηματικό αλλά κι έννομο.

Δυστυχώς όμως και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΣ και ΕΝΙΑΙΑΣ έμειναν μόνο στα λόγια περί εφαρμογής του καταστατικού. Ούτε τις έδρες στο ΔΣ εκμεταλλεύτηκαν για να εξαντλήσουν τις δυνατότητες να προχωρήσουν στη σύγκληση της Γ.Σ., ούτε επιχειρηματολόγησαν για τη σπουδαιότητα της κίνησης των συναδέλφων από τα κάτω που έδειξε τη διάθεσή τους για συζήτηση και δράση.


Όμως ανεξάρτητα από τα εμπόδια που υψώνονται, όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουμε το καταστατικό και ξέρουμε πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε και την εφαρμογή του.

Δεν θα αφήσουμε τον Σύλλογο να γίνει παιχνίδι στα χέρια λίγων που ορίζουν μία Γ.Σ. ετησίως και εθιμοτυπικά για να συζητηθούν τα δεκάδες θέματα που μας απασχολούν στον εργασιακό μας χώρο.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ ακόμη και την τελευταία στιγμή να πράξει αυτό που είναι πραγματικά καθήκον του: να είναι ασπίδα προστασίας των εργαζομένων κι όχι ένα άλλοθι διαλόγου για την διοίκηση της ΕΤΕ, και να προκηρύξει ΑΜΕΣΑ έκτακτη Γ.Σ. όπως υποχρεούται να κάνει. Επιτέλους ας επιδιώξουν τον διάλογο με τους χιλιάδες εργαζομένους. Γιατί αποφεύγουν την πιο υγιή διαδικασία λήψης αποφάσεων, την Γ.Σ., που δίνει λόγο σε όλους τους συναδέλφους?


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αμφισβητήσουν και να καταδικάσουν με όλα τα μέσα την πραξικοπηματική και ύποπτη αδράνεια του Δ.Σ. του Συλλόγου. Όλοι μαζί να τους αναγκάσουμε να καταλάβουν τις ανάγκες μας κι εν τέλει να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την στάση μας μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης και των αφεντικών απέναντι στα δικαιώματά μας. Όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις!


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ


Επικοινωνία ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ:2103695042, 2103334432, 2107241582, 2253022575,

e-mail: protasiprooptik@in.gr, http://protasiprooptikis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).