ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Χαιρετισμός μέλους Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Σωματείου Εθνοdata στο 29ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες καλησπέρα σας,

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βρισκόμαστε σήμερα εδώ και να χαιρετίζουμε το συνέδριο της ΟΤΟΕ, ιδιαίτερα μετά την θερμή υποδοχή στην Συνδιάσκεψη Γυναικών. Εκδηλώσεις σαν και αυτές είναι για εργαζόμενους της κατηγορίας μου πρωτόγνωρες και συγχρόνως μάθημα ζωής.

Είμαστε υπάλληλοι της Εθνοdata, εταιρείας του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είναι μία από τις εταιρείες που έχει αναλάβει το outsourcing – εξωτερίκευση εργασιών στην Τράπεζα με εργολαβικές συμβάσεις. Είναι τουλάχιστον 10 οι εταιρίες: ICAP, First Data, Printec, Mellon, CSS, Status, Veritas, Klisis, Executive, χωρίς να αναφέρω τις εταιρείες για τις καθαρίστριες και τους φύλακες. Είναι περίπου 1500 οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Με αυτόν τον τρόπο η Τράπεζα απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους χωρίς συλλογική σύμβαση, κλαδική ή επιχειρησιακή, χωρίς καμία συνδικαλιστική κάλυψη, αδύναμους να υπερασπιστούν τα βασικά, τα αυτονόητα εργασιακά τους δικαιώματα, τα οποία άλλωστε δεν γνωρίζουν.

Οι προϊστάμενοί μας, εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας, στηρίζονται σε μας για να καλύψουν τους στόχους που βάζει η Διοίκηση και πολλές φορές δεχόμαστε συγχαρητήρια και επαίνους γιατί βγάλαμε πέρα την δουλειά.

Η Τράπεζα τοποθετώντας μας, σε νευραλγικούς τομείς της παραγωγής, έχει το κεφάλι της ήσυχο ότι η δουλειά θα προχωρήσει ακόμα και αν κηρύξει απεργία ο ίδιος ο σύλλογος της Τράπεζας, ακόμα και αν κηρύξει απεργία η Ομοσπονδία Τραπεζοϋλλήλων. Γινόμαστε θέλοντας και μή, ο τέλειος απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Επιπλέον δεν συμμετέχουμε σε κανένα επικουρικό συνταξιοδοτικό ταμείο Τράπεζας και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να οδηγηθούν αυτά τα Ταμεία σε αργό θάνατο.

Το σωματείο Εργαζομένων στην Εθνοdata που παίρνει ήδη σάρκα και οστά χρειάζεται την βοήθεια και την συμπαράστασή σας, την βοήθεια και την συμπαράσταση της ΟΤΟΕ. Όσοι δούλεψαν για να φτάσουμε ως εδώ είχαν σαν παράδειγμα τους αγώνες σας και την δράση σας.

Πιστεύω στην αλληλεγγύη των εργαζομένων από κάθε χώρο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αλληλεγγύη μεταξύ εργαζομένων του διπλανού γραφείου.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο συνέδριο σας.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).