ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" & "ΦΟΡΟΥΜ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Για κάθε καταχώρηση στην οποία ο τίτλος δεν ακολουθείται από κείμενο, κάντε κλικ πάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε αυτόματα στην παραπομπή.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Ένα 15χρονο αγόρι πέφτει νεκρό από τις σφαίρες ενός ράμπο της ελληνικής αστυνομίας και αυτό δίνει το έναυσμα για μια τεράστια κοινωνική έκρηξη. Χιλιάδες νέοι και λιγότερο νέοι διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους των ελληνικών και των ευρωπαϊκών πόλεων. Παρόλο που οι μαζικές διαδηλώσεις πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες από τα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι φοιτητές βρίσκουν αυτόν τον τρόπο για να θρηνήσουν για τον μικρό μαθητή, αλλά και για να φωνάξουν όσο πιο δυνατά γίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε.

Φτάνει πια η κοροϊδία, τα ψέματα, τα σκάνδαλα. Προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να ζούμε με 700 ευρώ το μήνα όταν γύρω μας ακούμε για εκατομμύρια και δισεκατομμύρια που δίνονται ως δώρα σε ιερές μονές, σε μίζες, σε ενισχύσεις για Τράπεζες.

Εμείς οι νοικιασμένοι εργαζόμενοι ζούμε και δουλεύουμε σαν εξαρτήματα μηχανής που τα δανείζει η μία εταιρεία στην άλλη. Τα παιδιά στους δρόμους φωνάζουν ότι δεν γουστάρουν να γίνουν τα ανταλλακτικά αυτής της μηχανής. Θα τους ακούσει κανείς;


Φόρουμ Νοικιασμένων Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στείλτε μας κείμενα στο noikiasmenoi.ergazomenoi@gmail.com για ό,τι θέλετε να συζητηθεί, να μάθετε, να προσφέρετε ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν. Ανεβάστε τα δικά σας σχόλια σε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε να σχολιάσετε, κάνοντας κλικ στη λέξη “σχόλια” ή “ανάρτηση σχολίου” στο τέλος του κειμένου. Δείτε με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχουν σε κείμενο, άλλα σχόλια. Βοηθήστε μας με κείμενά σας να καταγράψουμε τους κλάδους και τις επιχειρήσεις όπου δουλεύουν νοικιασμένοι εργαζόμενοι (π.χ. εταιρία, τομέα, διεύθυνση, αριθμό εργαζόμενων νοικιασμένων και μη, κτλ).